Auberginerolletjes

Lekker bij de Paisajes Embotellados Joven

Ingrediënten (4 personen):
2 aubergines
1 courgette
1 rode paprika
bakje ricotta (250g)
1 ui
1 teentje knoflook
half pak gezeefde tomaten (250g)
ontpitte zwarte olijven in plakjes
geraspte kaas
oregano
olijfolie
zout & peper 

Bereiding:
Snijd de aubergine in lange, dunne plakken. Grill deze plakken in de grillpan.   

Hak de rest van de groenten fijn (courgette, paprika, ui, overgebleven stukjes aubergine). Fruit eerst de knoflook en de ui in de olijfolie, en voeg na 1 minuut de overige groenten toe. Bak op hoog vuur gedurende een minuut of 5. Haal van het vuur en breng op smaak met zout & peper, oregano en olijfolie.  

Vul de gegrilde aubergineplakken met het groentemengsel en de ricotta. Rol ze op en zet ze vast met een cocktailprikker. Doe de rolletjes in een met olijfolie ingevette ovenschaal.

Verdun de gezeefde tomaten met een beetje water en schenk dit over de auberginerolletjes. Strooi naar eigen inzicht de geraspte kaas en zwarte olijven over de rolletjes. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven (200° C).

Eet smakelijk!