Broccolistrudel

Lekker bij Domaine Cavalier Rouge

Ingrediënten (4 personen):
1 pak filodeeg (10 plakjes – omdat filodeeg makkelijk scheurt, heb je dan 2 reserveplakjes)
400gr kleine broccoliroosjes (ca. 600gr broccoli)
100gr boter
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
120gr uitgelekte, halfgedroogde tomaatjes (pomo-dori al forno)
60gr versgeraspte Parmezaanse kaas
2 eetl. pesto
2 eetl. geroosterde pijnboompitjes

Bereiding:
Laat het filodeeg in de verpakking ontdooien. Kook de broccoliroosjes 2 minuten in water met een snuf zout. Giet ze af in een vergiet en spoel ze koud. Laat uitlekken.

Verhit 1 eetl. boter in een koekepan en bak ui en knoflook in ongeveer 3 minuten glazig. Laat afkoelen. Snijd de tomaatjes in reepjes. Laat de rest van de boter op laag vuur smelten. Meng het uimengsel, de Parmezaanse kaas, pesto, pijnboompitten en tomaatjes.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Haal het filodeeg uit de verpakking. Spreid 1 vel uit op het aanrecht, bestrijk dun met gesmolten boter en leg er nog een vel op. Bestrijk eveneens met boter. Schik in het midden van deze deegplak, in de lengte, een kwart van het kaas-tomaat mengsel. Laat de deegranden vrij. Verdeel er vervolgens een kwart van de broccoliroosjes over. Vouw de korte kanten over de vulling naar binnen, vouw de lange kanten bovenop dicht. Bestrijk de strudel met boter en leg hem op de bakplaat. Maak zo nog 3 strudels.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de strudels in 15 – 20 minuten goudbruin en knapperig.

Lekker met rucola salade.