Hachee met witte bonen

Lekker bij de Valambelle Millepeyres (hoofdgerecht, 3-4 personen)

Ingrediënten hachee:
500g rundergehakt
2 takjes verse tijm
1 rode ui
2 wortels
3 stengels bleekselderij
paar takjes verse rozemarijn
4 tenen knoflook
6 eetlepels worcester-saus
verse bladpeterselie

Ingrediënten bonenschotel:
4 plakjes gerookte bacon, in kleine reepjes gesneden
2 tomaten in grove stukken
1 pot witte bonen
rodewijnazijn
olijfolie
2 à 3 takjes basilicum

Voorbereiding:
Hak de rode ui fijn. Maak de groente schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Bereiding:
Doe het gehakt in een koekenpan en maak rul met een houten lepel. Doe er snufjes zout en peper bij, een beetje olijfolie, de tijmblaadjes en bak goudbruin. Voeg dan de rozemarijn, de geperste knof-look, de ui en de worcestersaus toe. Laat even bakken. Doe er tot slot de groente bij, roer alles goed door, draai het vuur iets lager en laat enkele minuten bakken. Af en toe even roeren. Voeg, als de groente bijtgaar is, de peterselie toe.

Bak intussen in een andere koekenpan de reepjes bacon tot ze goudbruin zijn. Voeg de tomaten en de witte bonen (inclusief vocht) toe, laat zachtjes inkoken. Breng op smaak met een klein beetje extra vierge olijfolie, een flinke scheut azijn, zout en peper en maak af met de basilicum.

Lekker met gepofte aardappel.

Bron: Jamie in 30 minuten