Hartige Ricotta Taart met Prosciutto en Venkel

Lekker bij de Purato Rosé

Ingrediënten (4 personen):
4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
250g ricotta
50ml olijfolie
2 knoflookteentjes, fijngesneden
1 venkelknol, dungesneden
4 plakken prosciutto, in dunne reepjes gesneden
1 ei, geklopt

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak van de 4 plakjes bladerdeeg één vierkante of rechthoekige plak en leg deze op ingevet bakpapier op een platte ovenschaal.

Meng de ricotta met de olijfolie, knoflook en eventueel zout en smeer dit mengsel uit over het bladerdeeg. Zorg dat 1 cm van de rand onbedekt blijft. Drapeer de prosciutto reepjes over de ricotta. Meng in een kom de venkel met wat olijfolie, breng op smaak met wat zout en leg de venkel dan bovenop de ricotta en prosciutto. Bestrijk de onbedekte randen van het bladerdeeg met het geklopte ei en plaats de ovenschaal in de oven. Bak de taart tot de korst mooi bruin van kleur is en de venkel geroosterd is, ongeveer 20 minuten. Deze taart is zowel warm als lauw erg lekker.