Lasagne van dungesneden courgette en aubergine met gehakt

Lekker bij de Domaine de Marotte Cuvée Niels

Ingrediënten (4 personen):
1 ui
2 tenen knoflook
1 stengel bleekselderij
½ winterpeen
olijfolie om te bakken
1 glas rode wijn
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
500 g mager rundergehakt
2 blikjes tomatenblokjes of gepelde tomaten in blik (à 400 g)
zout en peper
2 (niet te grote) courgettes
2 middelmaat aubergines
4 verse tomaten
125 g (uitgelekte) mozzarella

Extra nodig: grote ovenschaal van ca. 2-3 liter

Bereiding:
Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Snij de bleekselderij en winterpeen in hele kleine stukjes of maal ze in de keuken-machine. Fruit alles in olie in een hapjespan glazig en voeg de wijn toe. Laat koken tot alle vocht verdwenen is. Voeg het gehakt en kruiden toe en bak tot het gehakt gaar is. Voeg de tomatenblokjes in sap toe en laat (af en toe roeren ) ca. 20 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Snij intussen de courgettes en aubergines schuin in de lengte in plakken van ca. 1 cm dik. Bak de plakken aan beide zijden in 2 koekenpannen in wat olie op hoog vuur tot ze zacht en een beetje bruin zijn. Bestrooi ze licht met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel wat saus op de bodem van de ovenschaal. Dek af met plakken aubergine en schep daar weer een laagje saus op. Dek af met courgette- plakken en bouw zo de lasagne op. Eindig met plakken aubergine of courgette. Snij de tomaten en mozzarella in plakken en verdeel deze om en om over de bovenzijde. Bestrooi met wat zout, peper en wat kruiden en bak de lasagne ca. 40 min. tot de kaas mooi gesmolten is en de tomaten wat gaan kleuren.