Provençaals stoofpotje

Lekker bij de L’Orangerie de Luc

Ingrediënten (6 personen – en je eet er een tweede keer van):
1 bosje basilicum
10 gedroogde tomaten
4 eetlepels olijfolie
1,2 kg rundstoofvlees in stukken
4 teentjes knoflook
1 fles rode wijn (750ml)

Bereiding:
Spoel het basilicum af en haal de blaadjes van de steeltjes. Snijd de gedroogde tomaten in stukjes. Verhit de olie in een stoofpan en bak het vlees rondom bruin. Doe de geplette ongepelde knoflook en wijn erbij. Laat 2 uur sudderen op laag vuur. Gebruik eventueel allesbinder om de saus te binden. Breng op smaak en voeg het basilicum en de gedroogde tomaten toe. Meng en serveer met verse pasta. Lekker met een groene salade.

Eet smakelijk!

Bron: Het allergemakkelijkste kookboek ter wereld, Jean-François Mallet