Rôti de Veau au Romarin

Lekker bij La Cabotte Côtes du Rhône la Colline Rouge

Ingrediënten (voor 8 personen):
1,5 – 2 kg kalfsvlees
2 teentjes knoflook 
een paar takjes verse rozemarijn 
zout/peper 
85 gram boter 
2 glazen witte wijn 
1 grote tomaat 

Bereiding:
Verwarm de oven en een geschikte braadslee voor op 200 °C. Gebruik een scherp mes om kleine inkepingen te maken in het vlees. Snijd de knoflook fijn en stop dit vervolgens tezamen met de takjes rozemarijn in het vlees. Breng het kalfsvlees op smaak met peper en zout en smeer het in met boter. Leg het vlees in de hete braadslee en voeg een half glas witte wijn toe. Braad het vlees in 25-30 minuten (rosé), 40 minuten (medium), 50 minuten (doorbakken). 

Voeg de tomaat aan het einde van de braadtijd toe. Wanneer het vlees klaar is, haal je het uit de oven en laat je het op een snijplank 5 minuten rusten. Dit om het makkelijker te trancheren. Giet de sappen uit het vlees terug in de braadslee en voeg de resterende wijn toe. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten doorsudderen tot je een mooie jus hebt.