Vegetarische curry

Lekker bij de Mas Paillet Monts du Roy Chardonnay Viognier

Ingrediënten (6 personen):
4 eetlepels plantaardige olie
2 gele uien, klein gesneden
450 gr. vastkokende aardappel in kleine blokjes
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels verse gember, klein gesneden
3 teentjes knoflook, geperst
3 theelepels garam masala
2 eetlepels kerriepoeder
1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
400 gr tomatenblokjes uit blik
400 gr kikkererwten uit blik
350ml water
zout naar smaak
150 ml kokosmelk
200 gr tuinerwten uit de diepvries

Bereiding:
Verhit 3 eetlepels plantaardige olie in een grote pan. Voeg uien en  aardappelblokjes toe, roer af en toe en bak zo’n 10 minuten tot de uien zijn gekarameliseerd en de aardappels licht bruine randjes krijgen (eventueel kook je de blokjes aardappel eerst even 5 minuten, dan weet je zeker dat ze gaar zijn aan het eind van de rit). Draai het vuur iets lager, voeg 1 eetlepel plantaardige olie, de tomatenpuree, gember en knoflook toe. Roer gedurende 30 seconden door. Voeg de garam masala en kerriepoeder toe en roer nog 1 minuut. Voeg bloemkoolroosjes toe, roer tot deze roosjes bedekt zijn met de kruiden. Voeg tomatenblokjes, kikkererwten, water en naar smaak zout toe. Zet het vuur weer iets hoger en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, kun je het vuur weer iets lager zetten. Laat  pruttelen tot de groenten gaar zijn (10-15 minuten). Roer tot slot de kokosmelk en de tuinerwten erdoor. Verwarm nog 2 minuten.

Zo al lekker, maar serveer er eventueel rijst en naanbrood bij.