Vis en Papillotte

Lekker bij de Menade Verdejo Rueda

Ingrediënten voor (4 personen):
600gr witvis (bv. kabeljauw)
400gr sugarsnaps
1 rode ui
200gr doperwten
4 eetlepels crème fraiche
scheutje witte wijn
1 citroen
2 eetlepels halve amandelen
snufje peper en zout
1 eetlepel olijfolie

Bereiding:
Knip voor iedere papillotte een royaal rechthoekig stuk bakpapier uit. Leg op de ene helft van elk stuk papier een schep crème fraiche en verdeel dit een beetje. Maak de sugarsnaps schoon. Houd u niet van al te stevige groenten, blancheer de sugarsnaps dan eerst even, samen met de doperwtjes. Snijd de rode ui in ringen. Schep de groente op het papier, partje citroen ertussen en de vis erop. Besprenkel elk stukje vis met olijfolie en een scheutje witte wijn. Peper en zout erover, en een laatste stukje citroen en de amandelen. Sla nu eerst de lege helft van het bakpapier over de groenten en vis heen en vouw de uiteinden samen een paar keer om. Vouw dan de korte kanten een paar keer om of draai deze dicht als een snoeppapiertje. Het is belangrijk dat het pakketje niet kan gaan lekken. Zet de pakketjes op een bakplaat ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven  van ca. 180 graden. De pakketjes dicht serveren. Maak ze aan tafel open!