Natuurlijk de lekkerste wijnen

Met zorg geselecteerde biologische wijnen | Bestelling per fles mogelijk | Gratis verzending vanaf €70 | Levertijd 2-5 werkdagen | Vragen? Bel 030-8775919

Aardappelsalade met radijs

Lekker bij de Torre Dei Beati Abruzzo Pecorino

Ingrediënten (4 personen):

2 eetl pijnboompitten
1 kleine rode ui
in dunne halve ringen
12 kwarteleitjes (of 6 kriel-kippeneitjes)
130g doperwtjes (vers gedopt of diepvries)
700g Rattes d’Ardèche-aardappelen (verkrijgbaar op de boerenmarkt)
8 radijsjes in dunne plakjes
1 eetl gehakte bieslook
2 eetl gehakte bladpeterselie
2 eetl gehakte basilicum

(Ook met Opperdoezer Ronde en scharreleieren is deze salade erg lekker)

Vinaigrette:
1 theel dijon-mosterd
3 eetl citroensap
6 eetl olijfolie
peper en zout

Bereiding:

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat de uienringen 20 minuten in koud water weken, dan smaken ze minder scherp. Droog ze af. Kook de kwarteleitjes drie minuten, laat ze schrikken en pel ze. Snijd ze doormidden. Kook de doperwten drie minuten in water met zout. Giet ze af, spoel ze af met koud water om ze niet gaarder te laten worden. Stoom de ongeschilde aardappelen gaar, als de schillen dun zijn hoeven ze niet geschild. Anders even laten afkoelen en snel de schillen eraf trekken. Snijd ze in plakjes en bestrooi ze met wat zout. Snijd de radijsjes in plakjes.

Maak de vinaigrette door de mosterd en het citroensap met peper en zout door elkaar te roeren en dan al klutsend de olijfolie toe te voegen.

Meng alle ingrediënten in een grote schaal, bestrooi ze met wat extra peper en zout, en schep ze voorzichtig een aantal keren om.

Bron: Marjoleine de Vos, NRC Handelsblad, 10 mei 2014