Natuurlijk de lekkerste wijnen

Met zorg geselecteerde biologische wijnen | Bestelling per fles mogelijk | Gratis verzending vanaf €70 | Levertijd 2-5 werkdagen | Vragen? Bel 030-8775919

Hertenbiefstukje met spruitjes en aardappelgratin

Lekker bij de Peybonhomme les Tours Cru Bourgeois

Ingrediënten (hoofdgerecht, 4 personen):

4 hertenbiefstukjes à 125gr
800gr spruitjes
1-2 teentjes knoflook
boter
750gr vastkokende aardappelen
125ml slagroom
125ml volle melk
1 ei
zout
peper
nootmuskaat
100gr geraspte oude kaas

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 175 °C. Knoflook pellen en halveren. Ovenschaal eerst flink inwrijven met snijvlakken van knoflook en daarna dik invetten met boter. Aardappelen schillen en in dunne plakjes snijden.

In grote kom slagroom, melk en ei door elkaar roeren. Mengsel op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Aardappelplakjes toevoegen en voorzichtig enkele malen om-scheppen, zodat alle plakjes met room bedekt zijn. Aardappel-plakjes met schuimspaan in ovenschaal scheppen, boven-kant gladstrijken. Restant van roommengsel uit kom erover schenken. Aardappels bestrooi-en met kaas en wat boter in klontjes erover verdelen. Schaal op rooster in midden van oven zetten en gratin in 40 – 50 min. goudbruin en gaar laten worden.

Kook de spruitjes beetgaar.

Strooi zout en peper over de biefstukjes en bak ze kort om en om bruin in de boter (2 x 2 min). Laat de biefstukjes even rusten en trancheer ze erna.

Het feestmaal is klaar. Bon appétit!