Albet i Noya Lignum Negre

Josep-Maria Albet i Noya schakelde al in 1979 over op biologische wijnbouw. Hij heeft sindsdien niet stil gezeten, want samen met zijn broer Toni controleert hij op dit moment meer dan 100 ha ecologische wijngaarden. De broers hebben projecten in de wijngebieden Rioja en Priorat en zijn een zoektocht gestart naar vergeten druivenrassen. Ze zijn gevestigd in San Pau d’Ordal (Alt Penedès), zo’n 35 km ten zuiden van Barcelona. In de wijnkelder gebruikt Josep-Maria geen 100% nieuwe vaten meer, omdat hij liever wijn maakt waarin het hout subtiel aanwezig is en het fruit niet wordt weggedrukt. Hij heeft ook allerlei technieken ontwikkeld om zo natuurlijk mogelijk wijn te maken, met toevoeging van een minimum aan zwavel.

Deze wijn is zo’n 12 maanden gelagerd geweest in eikenhout. Hij geurt naar fruit (kers, pruim), vanille, tabak. Is in de smaak naast fruitig ook aangenaam kruidig met zachte tannines. Rijk, vol.

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

cabernet sauvignon, garnatxa negra, merlot

Lekker bij

barbecue, geroosterd vlees, lamsvlees

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2018

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %
14
Prijs

11,75

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.