Bonjardim Tinto

Eind jaren ’80 vertrekken de Nederlandse Huub en Wil Lenders naar Portugal en strijken neer op het wijngoed Albergue do Bonjardim, dat dateert uit 1756. Ze starten er een B&B en blazen de wijngaard nieuw leven in. Ze werken op natuurlijke en ambachtelijke wijze en schakelen in 2001 als een van de eersten in Portugal over op biologische teelt.

Bonjardim is in Portugal uitgeroepen tot nationale wijnproducent van het jaar 2016. Een bijzonder feit voor een producent van Nederlandse afkomst.

De wijn heeft aroma’s van donker fruit en tabak. Het donkere fruit komt ook terug in de smaak. De wijn is vol van body, mooi in balans, met zachte tannines. De houtlagering die de wijn heeft ondergaan is mooi in de wijn verweven.

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

touriga nacional, syrah

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2016

Inhoud

750ml

Afsluiting

kurk

Alc. %
13
Prijs

12,95

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.