Buondonno Toscana Rosso

Gabriele Buondonno gebruikt een speciale variant van de Sangiovese die kleine druiven levert en dus een hoge concentratie smaakstoffen! Tijdens het vinificatieproces verblijft de wijn slechts 6 maanden in grote houten vaten, om de fruitigheid te behouden. Nou, dat proef je: een en al rijpe kers. Stevig, gevuld, rins en rokerig.

De Grote Hamersma 2018 over de 2015: “Ieder jaar declasseert Gabriele een deel van zijn Chianti Classico zodat de gasten van zijn Azienda Agricola Casavecchia alla Piazza een betaalbare huiswijn geschonken kan worden. Ook in een topjaar als 2015. En man, deze is inderdaad behoorlijk op dreef. Veel pk’s aan dik rood fruit. Remt niet af. Bittert nog wat na voor later tijden.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

90% sangiovese, 10% canaiolo

Lekker bij

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2018

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

vegan

Alc. %
13
Prijs

12,50

Op voorraad

Aantal flessen
rode biologische wijn uit italië
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.