Weingut Klaus Knobloch Turmalin Spätburgunder

Rheinhessen, het Duitse wijngebied dat iets ten zuid-westen van Frankfurt am Main ligt, bestaat uit glooiende heuvels en druivenstokken zo ver als je kunt kijken. Het klimaat is er ideaal: bergen in het westen zorgen voor beschutting, terwijl het weinig regent, de zomers warm en de winters zacht zijn.

De Romeinen begonnen er op de linkeroever van de Rijn al met wijnbouw. Nu vind je in bijna elk dorp wel een wijnboer. In  heel Rheinhessen zijn er maar liefst zo’n 3.000 werkzaam.

De meest aangeplante druivenrassen zijn riesling en spätburgunder, de Duitse variant van de pinot noir. Deze  spätburgunder heeft houtlagering in grote houten vaten ondergaan. De invloed is subtiel. In de geur kom je rood fruit, herfstbos en viooltjes tegen. In de smaak fijne zuren, rood fruit, kruiden.

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

Spätburgunder

Lekker bij

eend, kip, groentegerechten

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2015

Inhoud

750ml

Afsluiting

Vino-lok glazen stop

Alc. %

14%

Prijs

13,95

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.