Château La Croix Martelle Capfinada Rosé

Château La Croix Martelle ligt in Siran, in het hart van de wijnstreek Minervois in het zuiden van Frankrijk. Het landgoed waar deze wijn wordt gemaakt dateert uit de 10de eeuw, maar pas in de loop van de 14de eeuw is het Château La Croix Martelle gaan heten.

Catherine and Michel Vincent, wijnenthousiastelingen, waren in 2010 op zoek naar een wijngaard en werden verliefd op het château en het buitengewoon mooie terroir. Ze besloten erin te investeren en begonnen een fantastisch oenologisch avontuur. Matthieu Dubernet, een gerenommeerde wijnmaker, staat hen bij. De wijngaard is 20 hectare groot en wordt sinds 1998 biologisch bewerkt.

De wijn is fruitig, floraal, zacht kruidig, met fijne zuren. Verfijnd!

De Grote Hamersma over de 2019: “… het resulteerde in een puntgave minervois-rosé. Vol in de grenache. De 2019 is een weldaad aan kersen met peer, snoeperig maar niet plakkerig, venkelig met een lekkere peperigheid in een afgewogen kruidenambiance.” De wijn kreeg een 8,5!

De 2019 is op. Het is wachten op de 2020.

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

grenache

Lekker bij

het aperitief, tapenade van groene olijven, forel, sushi

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2019

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %
13
Prijs

11,50

Niet op voorraad

Aantal flessen
verfijnde rosé
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.