Bonjardim Branco

Rated 4 out of 5
1 review(s)

Bijzondere witte wijn van Bonjardim. Eigenlijk een orange wine (al is ‘ie niet oranje), want de gisting vindt plaats vóór de persing. Er is dus sprake van lange schilweking. De wijn wordt niet gefilterd, daarom “naturally cloudy”, zoals het etiket vermeld. Er is een klein beetje sulfiet toegevoegd. Echte natuurwijn!

De wijn heeft in de neus citrus, kruiden, bloemen, gist. In de mond is ‘ie strak, met zelfs een heel klein beetje tannine uit de schil. Maar hij is ook romig, rond, vol, kruidig en droog.

Er zijn slechts 1670 flessen van gemaakt. Dus wil je deze wijn proeven, bestel dan snel!

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

fernao pires, alvarinho

Lekker bij

groentegerechten

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2021

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %
13
Prijs

9,95

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Avatar for Cathja Maas

Het was even wennen

Rated 4 out of 5
Cathja Maas
19-09-2022

Ik zal eerlijk zijn. Deze wijn was even wennen. Licht, maar ook niet echt licht, een beetje tintelend, fris een beetje ciderachtig. Maar ook weer niet. Maar na drie flessen ben ik verkocht. Doet het goed met pure groentesmaken. En dan heb ik het niet over de overal aanwezige kastomaten. Ga eens naar een boerenmarkt, haal groenten uit het seizoen, smoor die in oven en langzaam garen. Hooikist optioneel. Genieten. En dan past witte wijn ook prima in de herfst!

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.