Eric Forest Pouilly Fuissé Les Crays

Domaine Eric Forest, met wijngaardpercelen in Vergisson, iets ten westen van Mâcon, is al acht generaties in handen van dezelfde familie. De wijnstokken zijn aangeplant tussen 1930 en 1979, dus waarlijk oud te noemen. De grootvader van de Eric Forest die nu aan het roer staat was groot voorstander van de biodynamie en Eric heeft deze filosofie en werkwijze overgenomen. Hij doet alles in de wijngaard handmatig, om zo precies mogelijk te kunnen werken. De wijngaard en wijnkelder zijn niet gecertificeerd biologisch. De wijn dus ook niet.

Les Crays is een stukje wijngaard dat op een zuidelijke helling ligt. De druiven krijgen dan ook veel zon en zijn tegelijkertijd beschermd tegen de koude wind uit het noorden. Het resultaat is een krachtige, rijke, vette wijn met mooie mineraliteit en fijne zuren.

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

chardonnay

Lekker bij

witte vis, kreeft, kalfsvlees

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2017

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %
14
Prijs

34,90

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.