La Sapata Babeasca Neagra

Roberto Pieroni, Italiaan van geboorte, is al jaren boer in Roemenië, als hij rond 2008, 2009 besluit om over te schakelen naar wijnbouw. Met zijn vriend Roberto di Filippo, een gerenommeerde wijnboer uit Umbrië, koopt hij een oude wijngaard in het oosten van Roemenië, vlakbij Somova, tussen de Donauvallei en de Zwarte Zee. Samen blazen ze deze wijngaard nieuw leven in. Ze besluiten direct om volgens de principes van biologische landbouw te gaan werken. La Sapata is dan ook de eerste Roemeense wijngaard die biologisch gecertificeerd wordt. Inmiddels heeft de wijngaard (± 20 ha) naast oude wijnstokken ook deels een nieuwe aanplant gekregen.

Babeasca Neagra is een oud druivenras. Er wordt voor het eerst over geschreven in de 14de eeuw. Het is het op een na meest aangeplante druivenras in Roemenië.

De wijn is fruitig, licht, in balans, veel rijpe kers in de afdronk.

Wijnland
Druivenras

babeasca neagra

Lekker bij

pasta, vlees, rijpe kazen

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2016

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %

12,5%

NB

vegan

Prijs

8,95

Aantal flessen

Op voorraad

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.