Château La Croix Martelle Sirus

Château La Croix Martelle ligt in Siran, in het hart van de wijnstreek Minervois. Het landgoed waar deze wijn wordt gemaakt dateert uit de 10de eeuw, maar pas in de loop van de 14de eeuw is het Château La Croix Martelle gaan heten.

Catherine and Michel Vincent, wijnenthousiastelingen, waren in 2010 op zoek naar een wijngaard en werden verliefd op het château en het buitengewoon mooie terroir. Ze besloten erin te investeren en begonnen een fantastisch oenologisch avontuur. Matthieu Dubernet, een gerenommeerde wijnmaker, staat hen bij. De wijngaard is 20 hectare groot en wordt sinds 1998 biologisch bewerkt.

De wijn heeft met veel rijp donker fruit, kruidigheid en zachte tannines.

DGH2019 over de 2015: “.. uit het beste deel van de Minervois. In La Livinière wordt strenger geselecteerd, zijn de opbrengsten lager en is langere rijping vereist. Welbeschouwd is deze 2015 er net vrijgegeven. Ruim bemeten rode. Bramen, bessen, garrigue. Kloek, krachtig en kruidig. Waarom de smaakpapillen martelen als er ook Martelle is?”

Wijnland
Druivenras

grenache, syrah, cinsault

Lekker bij

ossehaas, gegrild lamsvlees, risotto

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2018

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %

14%

Prijs

11,50

Aantal flessen

Op voorraad

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.