Meinklang Burgenlandrot

Meinklang is een biodynamisch boerenbedrijf waarbij de grond, de mest en het maken van hooi net zoveel aandacht krijgt als de verzorging van de dieren en wijngaarden en wijn. De wijngaarden worden gezien als “wine garten” en zijn opgezet als biotoop met wilde kruiden en nuttige insecten en organismen. Tal van groene planten staan tussen de wijnranken: klaver, wikke en wilde grassen. De wijngaarden zijn te vinden aan de oostelijke kant van de Neusiedlersee in het oosten van Oostenrijk dicht bij de Hongaarse grens.

Deze wijn is sappig, met veel fruit en een kruidige afdronk.

DGH2019 over de vorige jaargang: “Koe uitgestanst in het etiket. Trippelt door frambozen, bessen en kersen, vrolijke dansende zuren, een glimlach om de mond. Heeft dit oogstjaar in een eikenhouten stal mogen overwinteren. Heeft ze wat kaneel en speculaassporen opgedaan.”

Nicolaas Klei over de 2017: “… lichtvoetige, roodfruitige, tabakgeurige wijn…”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

zweigelt, blaufrankisch, St-Laurent

Lekker bij

aperitief, kruidige vleesgerechten

Extra informatie

Jaargang

2018

Afsluiting

schroefdop

Inhoud

750ml

NB

biologisch-dynamisch, vegan

Alc. %

12%

Prijs

10,60

Aantal flessen

Op voorraad

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.