Paisajes Embotellados Rosado

Sinds de Grieken en Romeinen neerstreken in Noord Spanje is er sprake van wijnbouw in Rioja. De familie Ruiz Jiménez, zelf al generaties lang bezig met wijnbouw, bouwt dus voort op een lange traditie. Ze kochten in 1998 een wijngaard in Rioja Baja, en daar maken ze wijnen die een vloeibare expressie zijn van het landschap – paisajes embotellados.

De wijn heeft de geur van frisse aardbeien en rijpe bessen. Door zijn fraicheur heerlijk bij zomerse temperaturen. Ook de 2018 is fijn droog.

Perswijn over de 2017: “nectarine, druiven, anijs; licht, breed van smaak, goed droog.”

De Grote Hamersma 2019 over de vorige jaargang: “Uit de stoere hoek. Daar waar niet de snoepjes worden uitgedeeld maar stevige schouderkloppen. Marmaladebitters. Kruidigheid. Krachtsap.” De wijn kreeg een 8.

De 2019 is op. Het is wachten op de 2020.

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

garnacha

Lekker bij

aperitief, pasta, salades, vis

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2019

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %

13,5%

NB

vegan

Prijs

9,50

Aantal flessen

Niet op voorraad

Spaanse biologische rosé
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.