Bloemkoolsteaks met olijven-kappertjessalsa

Lekker bij Château de Lascaux Garrigue Rouge

Ingrediënten (2 personen):

1 grote bloemkool
6 el groene olijfolie
50g groene olijven met pimentónvulling, fijngesneden
1 el kappertjes
1 el fijngesneden bladpeterselie
2 tl fijngesneden oregano
¼ tl fijne kristalsuiker
zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de stronk van de bloemkool en zet de bloemkool op een plank. Halveer de bloemkool eerst en snijd dan pas elke helft zodanig in twee plakken dat elke plak nog een stuk van de steelaanzet heeft. Misschien moet je dus een beetje schuin snijden. Zo vallen de buitenste plakken niet uit elkaar.  

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin 2 plakken bloemkool aan beide kanten in 4-5 minuten goudbruin. Leg ze op de geprepareerde bakplaat. Bak ook de twee andere plakken op deze manier. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de plakken bloemkool gaar in 10-15 minuten.

Meng intussen in een kom de fijngesneden olijven en kappertjes met de rest van de olijfolie, peterselie, oregano, suiker en wat zout en peper.

Leg de bloemkoolsteaks op de 2 borden. Verdeel de olijven-kappertjessalsa erover.