Veelgestelde vragen

Is alle wijn bij Biowijnclub biologisch?

Ja, alle wijn die door Biowijnclub wordt verkocht, is gecertificeerd biologisch of in conversie, dat wil zeggen onderweg naar certificering.  

Wat is biologische wijn?

Een biologische wijn is wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven. Dit betekent dat er in de wijngaard geen kunstmest en geen chemische gewasbestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Sinds 2012 zijn er ook regels t.a.v. wat er in de wijnkelder wel en niet mag gebeuren. Zo zijn er onder andere regels voor het toevoegen van sulfiet. Bekijk de video hiernaast voor een iets uitgebreidere uitleg.

Waarom werken sommige wijnboeren biologisch?

Het jarenlang werken met kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen heeft het natuurlijk evenwicht in de wijngaard verstoord. Door biologisch te werken, brengen wijnboeren dit natuurlijke evenwicht terug. De bodem wordt luchtiger, wortels vertakken zich meer, het microbiologisch leven keert terug in de bodem. Dit natuurlijk evenwicht zorgt voor een goede basis om een mooie kwaliteit druiven te telen. Veel wijnboeren zeggen niet voor niets: de wijn wordt gemaakt in de wijngaard.

Moet ik lid zijn van Biowijnclub om wijn te kunnen bestellen?

Nee, je hoeft geen lid of abonnee te zijn om wijn te kunnen bestellen.

Hoe snel ontvang ik de wijn?

Meestal zal dit 2 tot 3 dagen na je bestelling zijn. Het streven is om de wijn uiterlijk binnen 1 week na ontvangst van je betaling te bezorgen.

Betaal ik verzend- of bezorgkosten?

Nederland: Voor bestellingen boven €85 betaal je geen verzendkosten, onder dit bedrag geldt een bijdrage van €8,95.

België en Duitsland: Voor bestellingen boven €100 betaal je geen verzendkosten, voor kleinere bestellingen geldt een bijdrage in de verzendkosten van €8,95.

Hoe verloopt de betaling?

Er zijn twee betalingsmogelijkheden:

1. overschrijving via de bank. Naar aanleiding van je bestelling ontvang je van Biowijnclub een bestelbevestiging met daarop alle benodigde informatie om de overschrijving te kunnen doen. Na ontvangst van de betaling wordt de wijn verzonden. 

2. betaling met iDEAL of Bancontact. Je rekent af in je vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van de beveiligingsmethodes van je eigen bank. Omdat je direct afrekent, kan de order ook direct worden verwerkt.

Mag ik wijnen retourneren?

Je hebt zogenaamd herroepingsrecht. Dit houdt in dat je bij de aankoop van onze wijnen gedurende 14 dagen de mogelijkheid hebt de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden. Deze bedenktermijn gaat in op de dag nadat je de wijn hebt ontvangen. Tijdens de bedenktijd dien je zorgvuldig om te gaan met de wijn en de verpakking. Je kunt de wijn slechts uitpakken in de mate die nodig is om te kunnen beoordelen of je de wijn wenst te behouden. Indien je van je herroepingsrecht gebruik maakt, dien je de flessen wijn ongeopend met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele verpakking aan Biowijnclub retour te sturen. Neem daartoe eerst contact met ons op. 

Wat zijn de kosten in geval van herroeping?

Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, komen de kosten van terugzending voor jouw rekening. Indien je vooraf een bedrag betaald hebt, zal Biowijnclub dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na de terugzending of herroeping, aan je terugbetalen.

Reviews

We zijn erg geïnteresseerd in jouw mening over onze wijnen en over onze service. Onder elke wijn kun je een review schrijven. Biowijnclub is bovendien aangemeld bij reviewsite Kiyoh.nl. Daar kun je beoordelingen van en ervaringen met Biowijnclub lezen en delen.