Lekker bij de Stellar Organics Pinotage
Ingrediënten (4 personen):
750gr rundergehakt (of 2 pakjes quorn gehakt)
1 ui en 2 tenen knoflook
1 stuk gember, ca. 3 centimeter
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel kurkuma (koenjit)
5 kruidnagels
1 theelepel kardemom
1 theelepel komijnpoeder
2 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels zoete chilisaus
3 eetlepels abrikozenjam
1 theelepel tomatenpuree
1 witte boterham
400 ml melk
2 eieren
3 laurierblaadjes
Bereiding:
Schil de ui en snij in kwarten. Peuter het velletje van de knoflook en geef iedere teen een klap met de platte kant van je mes. Schil de gember en snij in grote stukken. Doe ui, knoflook, komijnpoeder, kurkuma, gember, kaneelpoeder, kruidnagels en kardemom in de keukenmachine, maal tot een pasta. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de kruidenpasta op laag vuur tot het lekker begint te ruiken. Leg de boterham ondertussen in de melk.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Doe het gehakt in een kom, roer er de chilisaus, abrikozenjam en tomatenpuree door. Knijp het brood uit (bewaar de melk!) en scheur het in stukjes. Doe het door het gehakt. Doe de kruidenpasta erbij. Kneed het gehakt goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Doe het gehakt in een ovenschaal. Roer de eieren los met de melk. Giet over het gehakt in de ovenschaal. Leg de laurierblaadjes op de melk. Bak in één uur goudbruin en gaar.
Lekker met sperzieboontjes.
Eet smakelijk!