Cocotte met kip

Lekker bij Eymann Spätburgunder Trocken

Ingrediënten (1 persoon):
100gr kipfilet
4 grote grot-champignons
1 kleine ui
een paar takjes verse peterselie
1 ei, losgeklopt met 1 eetlepel room
olijfolie
boter
peper en zout naar smaak
1 klein knoflookteentje
2 theelepels geraspte Parmezaanse kaas
1 plakje bacon

Voorbereiding:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Maak de champignons schoon, verwijder het zanderige einde. Hak ze in niet al te kleine stukjes. Snipper de ui heel fijn. Hak de peterselie. Klop het ei los en zet ook de overige ingrediënten klaar. Warm de oven voor op 200°C.

Bereiding:
Verhit in de koekenpan boter en olie. Fruit de ui lichtbruin en glazig. Bak dan de stukjes kip mee, tot ze aan alle kanten zijn verkleurd. Doe er, tot slot, de stukjes champignon bij en bak die 2 minuten mee, terwijl het mengsel af en toe wordt omgeschept. Voeg peper, zout, peterselie (gebruik niet alles!) en uitgeperst knoflookteentje toe en doe het mengsel in een vuurvast éénpersoonsschoteltje.

Klop de geraspte kaas door het met room losgeklopte ei en giet dit over het kipmengsel. Leg er een plakje bacon op en leg daarop een flinter boter. Zet het schoteltje 15-20 minuten in de oven en dien op met wat verse peterselie erover gestrooid.

Bron: De Avontuurlijke Keuken van Berthe Meijer.