Gegrilde tonijn

Lekker bij de Santa Tresa Cerasuolo di Vittoria

Ingrediënten (hoofdgerecht, 4 personen):
4 moten verse tonijn van ca. 125 gram
1 eetlepel balsamico-azijn
3 eetlepels olijfolie
1 pot geroosterde paprika’s, uitgelekt
1 ui
1-2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 eetlepel oregano (gedroogd)
100 ml. visbouillon
zout en vers gemalen zwarte peper

Bereiding:
De moten inwrijven met balsamico-azijn en 1 el. olijfolie. Laat ze daarna even liggen. Snijd de paprika’s in stukjes. Pel en snipper de ui. Verwarm nu de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de paprika en de oregano erdoor, voeg de visbouillon toe. Laat dit 4-6 min. zachtjes pruttelen. Verwarm de grillpan totdat deze goed heet is en rooster de tonijn moten in 4-6 min. mooi bruin. De tonijn pas keren als ze vanzelf van de ribbels loslaat. Pureer intussen het paprikamengsel met een staafmixer. De saus op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de tonijn over 4 borden en bestrooi met een snufje zout en peper, dan de saus erover scheppen. Lekker met pasta en salade.