Gevulde aubergines

Lekker bij de Bassac Circulade Syrah of Ycaro Syrah

Ingrediënten (hoofdgerecht, voor 4 personen):
2 grote aubergines
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, in stukjes gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
3 fijngesneden stengels bleekselderie
175 gram fijngesneden champignons
6 eetlepels gekookte bruine rijst
50 gram gemalen walnoten
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels gehakte peterselie
zout en peper naar smaak
75 gram geraspte oude kaas

Bereiding:
Halveer de aubergines in de lengte. Schep het vruchtvlees voorzichtig met een lepeltje uit de helften. Hak het vruchtvlees klein, bestrooi met wat zout en laat ½ uur in een vergiet uitlekken. Kook de aubergine-helften met wat zout in ca. 5 min. in water beetgaar.  

Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui, Voeg de knoflook, de selderie en het vruchtvlees van de aubergine toe en bak deze 5 min. mee.

Voeg de champignons toe en laat ze al roerend 3 min. meebakken. Roer er de rijst, walnoten, tomatenpuree, peterselie en naar smaak peper en zout door. Doe het fornuis uit.

Plaats de auberginehelften in een licht ingevette ovenschaal. Vul ze met het groentenmengsel en strooi de kaas erover heen. Zet de schaal 20 min. in een op 200 graden C voorverwarmde oven.

Vrij naar een recept uit: Vegetarisch Koken