Kabeljauw met spekjes en kastanjechampignons

Lekker bij Diorama Garnatxa Blanca

Ingrediënten (2 personen):
2 kabeljauwfilet met vel 150gr pp
125gr magere spekblokjes
200gr kastanjechampignons

Bereiding:
Doe de spekjes in een koekenpan; eerst moet al het water verdampen; af en toe omroeren; langzaam goudbruin bakken tot ze knapperig zijn. Haal de spekjes met een lepel uit de pan, leg ze op keukenpapier.

Het meeste vet in de pan laten en de vis met de huid naar beneden in de pan leggen. Op zacht tot matig vuur bakken, de vis NIET omdraaien. Na verloop van tijd zie je de kleur van de vis van onder af veranderen van glazig naar wit. Afhankelijk van de dikte van de vis duurt dit 10-15 minuten. Als de bovenkant nog net iets glazig is, de vis voorzichtig met een spatel omdraaien en na 30 seconden uit de pan halen. Leg de vis op warme borden met het vel naar boven.

Intussen in een andere pan de in plakjes gesneden kastanje-champignons kort bakken en afblussen met een scheutje witte wijn. Aan de kook brengen, een halve minuut doorkoken; de spekjes toevoegen en direct daarna het geheel over de vis scheppen. Even de pepermolen erover halen. (Pas op met zout, de spekjes zijn al zout genoeg.)

Lekker met aardappelpuree en roergebakken spinazie aangemaakt met wat knoflook.