Lekker bij de Château de Luc Les Grands Murets
Ingrediënten (4 personen):
boter
4 stukken ossenhaas (elk 125gr)
4 sjalotjes, gehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
100 gr shiitake
100 gr kleine champignons
2,5 dl runderbouillon
2,5 dl rode wijn
1 el tijmblaadjes
grof gemalen zwarte peper
Bereiding:
Verhit boter in een braadpan op middelhoog vuur. Leg de stukken ossenhaas in de pan en bak 3 minuten aan elke kant. Verhit intussen boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de sjalotjes en knoflook 1 minuut. Voeg de paddenstoelen toe en schap alles 1 minuut om. Voeg bouillon, wijn, tijm en peper toe en laat het geheel sudderen tot de paddenstoelen gaar zijn en de saus tot de helft van de hoeveelheid is ingekookt.
Serveer met aardappelpuree en voor wie extra groente wil sperzieboontjes.
Bron: Het Nieuwe Koken, Donna Hay