Tagliatelle met champignons en St. Jacobsschelpen

Lekker bij de Domaine Bott Geyl Points Cardinaux Métiss

Ingrediënten (4 personen):
500 gram St. Jakobsschelpen (8 grote of 12 kleinere)
400 gram tagliatelle
zout en zwarte peper
3 eetlepels olijfolie
1 gesnipperde ui
500 gram kastanje-champignons, in vieren
250 gram ricotta
sap van een halve citroen
15 gram verse basilicum
blaadjes in reepjes
75 gram rucola

Bereiding:
Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend in 3-4 minuten bruin en gaar.

Laat een grillpan goed heet worden. Dep de St. Jakobsschelpen goed droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de St. Jakobsschelpen in de hete grillpan op hoog vuur in 3-5 minuten mooi bruin en bijna gaar. Keer ze als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig om  met een spatel. Bestrooi de St. Jakobsschelpen met zout en peper.

Roer in een kom de ricotta los met 1 eetlepel citroensap, een scheut pastakookvocht en zout en peper naar smaak. Giet de tagliatelle af en roer de ricotta en de gebakken champignons erdoor. Warm het geheel nog even zachtjes door en schep dan het basilicum erdoor.

Schep de romige tagliatelle in vier warme diepe (pasta)borden en leg er een flinke toef rucola op. Leg hierop de gegrilde St. Jakobsschelpen.

Bron: Nederlands Visbureau