Visschotel met venkel

Lekker bij de Château les Bugadelles Bergerie Blanc

Ingrediënten (4 personen):
1 citroen
4 el extra vierge olijfolie
1 el oregano gedroogd
500 g witvisfilets
2 venkelknollen, elk in 8 parten gesneden
100 ml groentebouillon
2 vleestomaten, in blokjes
50 g panko of oud verkruimeld witbrood
2 tenen knoflook fijngesneden
3 el gemengde olijven
2 el platte peterselie, fijngesneden

Bereiding:
Snijd één helft van de citroen in dunne plakjes, pers de andere helft uit. Doe 3 el olijfolie, het citroensap, oregano, wat zout en peper uit de molen in een afgesloten jampotje, sluit goed af en schud krachtig. Leg de visfilets in een ovenschaal, overgiet met de marinade. Laat afgedekt 30 min. staan.

Verwarm de oven voor op 185°C. Kook ondertussen de venkel 6 min. voor in ruim water met zout en giet af. Leg de venkelstukken in een passende ovenschaal en schenk de bouillon erbij. Meng de tomaatstukjes met het broodkruim en de knoflook en verdeel over de venkel. Bedruppel met olie. Zet de venkel in het midden van de oven en bak in 20 min. gaar en met een goudbruin korstje. Zet na 8-10 min. de ovenschaal met vis ernaast en bak de vis in 10-12 min. gaar. Lepel de marinade erover. Verdeel na 6 min. de olijven en citroen over de visfilets. Bestrooi met de peterselie. Lekker met pasta.