Aranleón Sólo Cava Brut

Een heerlijke cava van het wijnhuis Aranleón uit Valencia. Fijne mousse, droog, fruitig en floraal.

Opgenomen in de lijst “De allerbeste biologische wijnen van 2018” van Elsevier Weekblad. En in wijngids De Lekkerste omfietswijnen 2020: “… rijp fruit, waaronder een kneep citrus, vol en toch mooi droog. Terwijl de drinkers van poehachampagne met suikerplakafdronk katerig in hun lege portemeniks turen, schenken wij nog eens in.”

Wijnschrijver Hubrecht Duijker in zijn maandmagazine december 2020: “Dit is een elegante biowijn van gelijke delen chardonnay en macabeo. Hij kreeg bijna een jaar kelderrust en heeft dus een klein beetje rijpheid, maar smaakt tegelijk nog lekker fris, met nuances van wit fruit en specerijen.”

De Grote Hamersma: “De cavaproducenten leerden het vak in Champagne, en noemden hun beste schuimwijn cava, naar de kelder waar hij lang had gerijpt. Dat deden ze goed, dat doen ze nog steeds goed. De gemiddelde cava is keurig van kwaliteit, en biedt veel fruit met een stoere, aardse ondertoon. En dan hebben we hier een bovengemiddelde cava. Een bovenstebeste cava zelfs. Dankzij 50% van de veel te onbekende macabeo en de rest chardonnay en de handen van zeer bekwame wijnmakers op natuurvriendelijke grondslag, hebben we hier een schuimwijn om u tegen te zeggen. Fruitig en aards met subtielbittere vleugjes grapefruit. Verfijnd, met een spannend, ongeschoren karakter. Vriendelijk en macho. Cava voor James Bond uit de dagen van Sean Connery.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

50% chardonnay, 50% macabeo

Lekker bij

het aperitief

Extra informatie

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

vegan

Waardering

DGH: 9

Alc. %
11.5
Prijs

10,95

Op voorraad

Aantal flessen
biologische cava
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.