La Dama Bollicella Verona Rosato Frizzante

Bijzondere frizzante van La Dama. Gemaakt als een pét nat, dus een deel van de gisten zitten nog in de fles. De wijn is dan ook licht troebel. Fruitige neus, mooi droog.

De Grote Hamersma: “Van druif molinara vertelt de Grote Druivenbijbel niet veel meer dan dat het een achterbuurtdruif is uit Veneto, het weidse achterland van Venetië. En dat-ie mee mag doen met andere inheemse zorgenkindjes om bardolino en valpolicella te produceren. Heeft de Grote Druivenbijbel blijkbaar nooit deze rosé genoten. Afkomstig uit Verona, u weet wel, van Romeo en Julia. En inderdaad, een wijn om verliefd op te worden. Teer en bedeesd blozend van kleur, fijn van geur, teer fruit, rozen. Opgewekt wat prikkeltjes koolzuur, doortastend van smaak, kittig van zuren, doortastend. Als iedereen wijn als deze van druif molinara kon maken, was molinara beroemder dan chardonnay..”

Onno Kleyn in Volkskrant Magazine van 27 augustus: “De Bollicella rosato is frizzante, parelend dus, en niet zo schuimend als spumantes. Achter de vrolijke aroma’s van citrus en wit fruit proef je de bezinning van rijping op de droesem. Chic.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

molinara

Lekker bij

aperitief

Extra informatie

Waardering

DGH: 9-

Wijnhuis

Jaargang

2020

Inhoud

750ml

Afsluiting

kroonkurk

Alc. %
11.5
Prijs

17,50

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.