Di Filippo Malafemmena Grechetto Frizzante

Bijzonder geslaagde bubbel van di Filippo. Wordt ook wel pet-nat genoemd, naar pétillant naturel. De wijn wordt gebotteld voor deze helemaal is uitgegist. De fles gaat niet meer open, dus de gistcellen blijven achter in de wijn. Daar zorgen ze ervoor dat de wijn complexer van smaak wordt. De wijn heeft geuren van peer, appel een lichte mousse,

De wijn heeft en brioche en is droog en verfrissend.

De Grote Hamersma over de 2020: “Bij nadere beschouwing, ook voor de meer behoudend ingestelde wijndrinker een Groot Plezier. Van de aloude druif grechetto maakt de familie Di Fillippo hier namelijk een frizzante, een licht mousserende wijn met veel plezier en nog meer diepgang. Opgewekt fruitig en kruidig, maar daaronder ontdekt de zorgvuldige beschouwer een rijkdom aan geuren en smaken. Een spannende wijn. Zacht, maar toch ook droog. Vriendelijk, toch weerbarstig, tegenstribbelend, je moet ‘m even leren kennen. Spannend, dat is het woord. Lekker Anders. Heerlijk. Dat gold voor de 2020. En de 2021 houdt het niveau probleemloos vast.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

grechetto

Lekker bij

aperitief, visgerechten, luxe kerstboom van bladerdeeg

Extra informatie

Wijnhuis

Waardering

DGH: 9

Jaargang

2021

Inhoud

750ml

Afsluiting

kroonkurk

Alc. %
12.5
Prijs

14,50

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.