Aranleón Sólo Tinto

Rated 5 out of 5
1 review(s)

De Sólo Tinto is voor 80% gemaakt van bobal, een druivenras dat zijn oorsprong vindt in het gebied rondom Valencia en bestand is tegen zeer lange periodes van extreme temperaturen. Werd bobal vroeger veel gebruikt voor bulkwijn, de laatste tijd krijgt deze variëteit veel erkenning en wordt hij steeds meer voor kwaliteitswijn gebruikt.

Met aroma’s van rijp rood fruit, balsamico en lavendel. In de smaak rood en zwart fruit, wat vijg, een hint eiken, fijne zuren op de achtergrond. Stevige wijn, die 11 maanden houtlagering heeft ondergaan in Hongaars en Frans eiken. Heel veel waar voor je geld!

De Grote Hamersma: “Druif bobal komt al eeuwen voor hier in Utiel-Requena, Valencia en nog wat buurgebieden in Oost-Spanje, en al die tijd heeft niemand ooit een aardig woordje over ‘m gezegd. Hooguit dat de druif het daar goed deed, onder de hete Spaanse zon. De wijnen waren echter ruw en schonkig, dun en zuur. Maar nu, eindelijk, wordt hij langzaamaan gewaardeerd. Zien wijnboeren dat je met zorgvuldig wijnmaken fijn rood van ‘m kan vervaardigen, geurend naar rood fruit en zware shag. Hier krijgt hij ondersteuning van 20% peperige syrah die voor degelijke daadkracht zorgt en meer pit en diepgang en complexiteit dan je op eerste kennismaking zou denken.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

80% bobal, 20% syrah

Lekker bij

belegen kazen, rood vlees, charcuterie, lasagne van pompoen en courgette

Extra informatie

Waardering

DGH: 8,5

Wijnhuis

Jaargang

2020

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

vegan

Alc. %
14
Prijs

12,50

Op voorraad

Aantal flessen
rode Spaanse biologische wijn
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Avatar for M. Brown

(Te?) Simpele naam

Rated 5 out of 5
M. Brown
09-07-2016

Tijdens een bezoek aan Sevilla kwam ik erachter dat er toch wel Spaanse wijnen zijn waar ik, verstokte Chileense carmenere fan, van genoot. En dus deze wijn vervolgens maar eens geprobeerd. Gekozen vanwege de simpele naam. En het label 😬 En dan maar afwachten “of het iets is”. Het is wat!!!! Wij hebben m gedronken bij een wortel/kokos/gember soep en vegetarische wraps. Ook al wordt de wijn hierbij niet direct aangeraden, wij vonden de combinatie juist heel goed. Ik denk dat ik gelijk maar weer een doos ga bestellen …

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.