Barahonda Monastrell Merlot

Rated 4,0 out of 5
1 review(s)

In 1925 stichtte Antonio Candela Garcia het wijnbedrijf Senorio de Barahonda in het zuidoosten van Spanje. Hij was vooral gespecialiseerd in eenvoudige tafelwijnen. Zijn kleinzonen Antonio en Alfredo hebben het roer in 2003 drastisch omgegooid, met een duidelijke focus op kwaliteit. Zo hebben ze het bedrijf uit laten groeien tot één van de topbodegas van Yecla.

De monastrell wijnstokken hebben een leeftijd van 30-35 jaar, ze geven een fantastisch mooie kwaliteit druiven. De wijn heeft aroma’s van rood fruit, is kruidig, sappig en zacht.

Wijnland
Wijnstreek
Lekker bij

aperitief, gegrild en gebakken vlees, geroosterde groente

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2021

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %
14.5
Prijs

8,95

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Avatar for Cor Nieuwpoort

Honingwijn

Rated 4,0 out of 5
Cor Nieuwpoort
07-04-2023

Deze heerlijke wijn gemaakt van de Monastrell en Merlot druiven.

Ze heeft een volle smaak die je tegen komt bij wijn die op hout heeft gelegen. Of het komt door het etiket met bijen maar het lijkt alsof er honing door de wijn zit, zonder een zoete smaak te krijgen.

Uitstekende aperitief wijn, maar ook prima bij het eten.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.