Cascina Zerbetta Barbera del Monferrato
Paolo Malfatti plantte de eerste 3 hectare wijngaard in 1999, op een verlaten stuk grond in Monferrato, Piemonte. Hij koos bewust voor productie op kleine schaal (nu 4 hectare), om aan alle aspecten van het werk veel aandacht te kunnen geven.
Paolo maakt graag wijnen die een expressie zijn van het werk in de wijngaard. Hij is dan ook veel in de wijngaard te vinden, snoeit heel bewust om de juiste hoeveelheid licht en lucht bij de druiven te laten komen. Tussen de wijnranken staan allerlei planten, die nuttige insecten aantrekken én zorgen voor voeding van de bodem. De oogst gebeurt handmatig, bij binnenkomst is er een strenge selectie van de druiven. De opbrengst per hectare wordt laag gehouden. In de wijnkelder is er minimale interventie, de wijn is een natuurwijn.
Deze Barbera del Monferrato is Paolo’s belangrijkste wijn. Heerlijk puur. In de neus veel rood fruit, grafiet. In de mond rinse kers, warm, tinteltje. Stevig, frisse zuren in de afdronk.
barbera
pizza, pastagerechten, gegrild vlees, BBQ, biet bourguignon
Extra informatie
Wijnhuis | |
---|---|
Jaargang | 2019 |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750ml |
NB | natuurwijn, vegan |
€12,95
Op voorraad
Reviews
Een feest
Wat een feest, deze wijn! Diepte, warmte, zachte tannines, zuren precies op hun plek, geen houtschuur, geen kersenvlaai, maar vooral heel veel wijn. Een blijvertje in onze kelder.
Schrijf een review
Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.
Je dient ingelogd te zijn om een beoordeling te schrijven. Klik op 'Mijn account' om in te loggen.