Cascina Zerbetta Barbera del Monferrato

Rated 4 out of 5
1 review(s)

Paolo Malfatti plantte de eerste 3 hectare wijngaard in 1999, op een verlaten stuk grond in Monferrato, Piemonte. Hij koos bewust voor productie op kleine schaal (nu 4 hectare), om aan alle aspecten van het werk veel aandacht te kunnen geven.

Paolo maakt graag wijnen die een expressie zijn van het werk in de wijngaard. Hij is dan ook veel in de wijngaard te vinden, snoeit heel bewust om de juiste hoeveelheid licht en lucht bij de druiven te laten komen. Tussen de wijnranken staan allerlei planten, die nuttige insecten aantrekken én zorgen voor voeding van de bodem. De oogst gebeurt handmatig, bij binnenkomst is er een strenge selectie van de druiven. De opbrengst per hectare wordt laag gehouden. In de wijnkelder is er minimale interventie, de wijn is een natuurwijn.

Deze Barbera del Monferrato is Paolo’s belangrijkste wijn. Heerlijk puur. In de neus veel rood fruit, grafiet. In de mond rinse kers, warm, tinteltje. Stevig, frisse zuren in de afdronk.

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

barbera

Lekker bij

pizza, pastagerechten, gegrild vlees, BBQ, biet bourguignon

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2019

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

natuurwijn, vegan

Alc. %
15
Prijs

12,95

Op voorraad

Aantal flessen
natuurwijn
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Avatar for R.H. van der Gaag

Een feest

Rated 4 out of 5
R.H. van der Gaag
01-04-2017

Wat een feest, deze wijn! Diepte, warmte, zachte tannines, zuren precies op hun plek, geen houtschuur, geen kersenvlaai, maar vooral heel veel wijn. Een blijvertje in onze kelder.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.