Château Peybonhomme Les Tours

Château Peybonhomme-les-Tours is het eigendom van vijfde generatie wijnmakers Catherine en Jean Luc Hubert. Ze doorbreken zo ongeveer elk stereotype van Bordeaux: hun wijngaarden zijn biologisch-dynamisch, de wijnen zijn ook jong al heerlijk drinkbaar en ze hebben een geweldige prijs/kwaliteit verhouding. Hun kinderen Rachel en Guillaume zijn langzaam maar zeker de werkzaamheden aan het overnemen.

Voor wijnmaker Jean Luc staat Peybonhomme voor warmte, elegantie, zachtheid en licht.

De 2018 is bijzonder goed geslaagd. Met aangenaam donker fruit in de neus, poederige tannines, fijne zuren. Redelijk wat body. Mooi in evenwicht.

De Grote Hamersma over deze wijn: “Blije Blaye. Stevig en gevuld met dank aan het jaar. Vol in de zwarte bessen, zacht-zuur-zoet, milde laurier, truffeltje links, herfstblaadje rechts en rijpe tannines. Wat aangenaams ongepoetst door zijn vrijzinnige, biodynamische opvoeding.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

75% merlot, 15% cabernet franc, 10% malbec

Lekker bij

gegrilde entrecote, groenteschotels, lamsvlees, hertenbiefstukjes

Extra informatie

Waardering

DGH: 8,5

Wijnhuis

Jaargang

2018

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

biologisch-dynamisch, vegan

Alc. %
14
Prijs

14,95

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.