Di Filippo Villa Conversino Umbria Rosso

Azienda Agricola Di Filippo is een familiebedrijf gevestigd op de zonovergoten heuvels van de Colli Martani tussen Assisi en Montefalco in Umbrië. Emma di Filippo staat op dit moment aan het roer van deze 30ha grote wijnboerderij.  Ze gelooft sterk in de noodzaak van een constante balans tussen mens, bodem, flora en fauna. Ze werkt met paarden en ganzen. Met de paarden ploegt ze de wijngaard, de ganzen eten het gras tussen de wijnranken.

Deze Villa Conversino Umbria Rosso heeft veel rood fruit, iets aards en lichte tannines die wat stevigheid geven.

De Grote Hamersma over de vorige jaargang: “Van deze chianti-achtige rosso worden als druiven sangiovese en altro vermeld. De Toscaanse sangiovese is beroemd, maar pas na lang vergeefs zoeken in onze druivenencyclopedieën daagde het eindelijk dat altro geen druif is maar Italiaans voor andere, overige… Wellicht merlot en cabernet sauvignon? Want daar is er veel van in het mooie Umbrië. Inderdaad. De fijne zonsonderganggeur van 85% sangiovese is verrijkt met het dureleeraroma van merlot in de afdronk, de statige distinctie van cabernet sauvignon plus nog wat stugge eigenzinnigheid van de inheemse Umbrische sagrantino. Een zachte wijn vol rijp fruit met plezierig nog wat anders: pit en beet. Dankzij de altrodruiven.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

85% sangiovese, plus andere druivenrassen

Lekker bij

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2022

Inhoud

750ml

Afsluiting

kurk

Alc. %
13.5
Prijs

9,35

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.