Di Filippo Villa Conversino Umbria Rosso

Azienda Agricola Di Filippo is een familiebedrijf gevestigd op de zonovergoten heuvels van de Colli Martani tussen Assisi en Montefalco in Umbrië. Emma di Filippo staat op dit moment aan het roer van deze 30ha grote wijnboerderij.  Ze gelooft sterk in de noodzaak van een constante balans tussen mens, bodem, flora en fauna. Ze werkt met paarden en ganzen. Met de paarden ploegt ze de wijngaard, de ganzen eten het gras tussen de wijnranken.

Deze Villa Conversino Umbria Rosso heeft veel rood fruit, iets aards en lichte tannines die wat stevigheid geven.

De Grote Hamersma: “Eén van de inheemse druiven van Umbrië is de zeer zeldzame sagrantino, verder zijn inmiddels de bordeauxdruiven merlot en cabernet sauvignon gedomesticeerd. En dat ruik je. Naast de fijne zonsonderganggeur van de sangiovese duikt het dureleeraroma van de merlot op in de afdronk, terwijl de cabernet sauvignon het landelijk geheel wat extra distinctie geeft. Alles bij elkaar een innemende rode volbloed uit het mooie Umbrië. Ferm genoeg om stand te houden bij de meer robuuste barbecue, doch ook invoelend genoeg voor de omgang met meer subtiele gasten en gerechten.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

85% sangiovese, plus andere druivenrassen

Lekker bij

pasta's, rood vlees

Extra informatie

Waardering

DGH: 8,5

Wijnhuis

Jaargang

2020

Inhoud

750ml

Afsluiting

kurk

Alc. %
14
Prijs

8,75

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.