Energies du Château de Peybonhomme

Prachtwijn van Château Peybonhomme uit Bordeaux. Gemaakt van druiven uit een ouder stukje wijngaard. Door de lagering van een jaar in amforen is de wijn licht en toch vol, veel fruit en licht mineraal. De wijn heet “Energies” en da’s niet voor niets. Subtiel, complex! Goed te bewaren tot minimaal 2025.

Opgenomen in de Winelife Koopgids winter 2019: “energiek, verteerbaar, met veel sappig fruit en een hintje munt.”

De Grote Hamersma: “Pas op! Explosiegevaar. ‘Energies’ van de bio-dynamisch werkende familie Hubert in Bordeaux. Hebben hun prachtdruiven dit keer eens in een amfoor gestopt. Tel die ingrediënten op bij een oogstjaar dat sowieso de boeken inging als extreem-aromatisch en je krijgt een hoog explosieve fruitbom. Bollende bramen en frambozenkraterslagen, met een krachtige dynamineraliteit.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

60% merlot, 30% malbec, 10% cabernet sauvignon

Lekker bij

gegrild vlees, gevogelte, gerechten met sauzen met een volle smaak

Extra informatie

Waardering

DGH: 8,5

Wijnhuis

Jaargang

2016

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

biologisch-dynamisch, vegan

Alc. %
13
Prijs

22,95

Niet op voorraad

Aantal flessen
biologisch-dynamisch
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.