La Dama Valpolicella Ripasso Superiore Classico
De oogst van druiven voor deze wijn is begin oktober. Na een zachte persing begint de eerste gisting, gericht op het behoud van aroma’s en elegantie. Als eind februari de marc van de Amarone wordt toegevoegd, begint de tweede gisting, die ongeveer 8-10 dagen duurt. Dit geeft de wijn z’n karakter, zachtheid en complexiteit. De wijn verblijft dan nog twee jaar in houten vaten en zes maanden in de fles, voor deze wordt vrijgegeven.
Je komt in deze wijn rijpe kers, zwarte bessen, nootmuskaat en kruidnagel tegen. De wijn is warm, rijk, vol, zacht, levendig en verfijnd.
De Grote Hamersma over een eerdere jaargang: “Ripasso. De turbo van Valpolicella. Rood wordt in het vat nog even te rusten gelegd op de droesem van Amarone di Valpolicella. Smaakpapillen kunnen het niet rustig aan doen. Zwoelheid, luxe bonbons, kersenlikeur op vanilleroom en volheid verlangen volop actie. Met een paddenstoelenrisotto ernaast is er zelfs sprake van overwerk. Heeft Amarone ambities. En niet geheel onverwacht voorziet La Dama daar ook in.” De wijn kreeg een 8,5.
50% corvina, 20% corvinone, 25% rondinella, 5% molinara
lasagne, stoofpot, wit en rood vlees
Extra informatie
Wijnhuis | |
---|---|
Jaargang | 2020 |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750ml |
€17,95
Op voorraad
Reviews
Er zijn nog geen reviews geplaatst.
Schrijf een review
Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.
Je dient ingelogd te zijn om een beoordeling te schrijven. Klik op 'Mijn account' om in te loggen.