O Reserva Pinot Noir

Emiliana, de producent van deze wijn, is één van de grootste biologische wijnbedrijven in Chili. De wijnen worden gemaakt onder begeleiding van Alvaro Espinoza, dé Chileense pionier op het gebied van biologisch en biodynamisch wijnmaken. Hij komt uit een echte wijnfamilie met een opa als wijnhandelaar en een vader die wijnmaker en docent oenologie was. Alvaro heeft gestudeerd in Bordeaux en gewerkt bij Chateau Margaux in diezelfde streek en bij Moët et Chandon in Champagne. Daarna is hij teruggekeerd naar Chili om daar bedrijven te helpen met wijnmaken. In 2015 is hij door het gerenomeerde Decanter Magazine uitgeroepen tot een van de 50 beste wijnmakers ter wereld! En dat proef je.

Deze wijn heeft rijp rood fruit en iets aards in geur en smaak. Slank, lange afdronk.

DGH2019 over de 2017: “O, o, o, wat een smakelijke Pinot Noir weer. Aangenaam slanke stijl. Warmbloedige kersen, aardbeien op sap, kraakje geroosterde nootjes, fijne zuren, prettig en sappig.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

pinot noir

Lekker bij

eend, patrijs, ander gevogelte

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2020

Afsluiting

schroefdop

Inhoud

750ml

NB

vegan

Alc. %
13.5
Prijs

7,95

Op voorraad

Aantal flessen
Chileense biologische rode wijn
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.