Paisajes Embotellados Joven

Sinds de Grieken en Romeinen neerstreken in Noord Spanje is er sprake van wijnbouw in Rioja. De familie Ruiz Jiménez, zelf al generaties lang bezig met wijnbouw, bouwt dus voort op een lange traditie. Ze kochten in 1998 een wijngaard in Rioja Baja, en daar maken ze wijnen die een vloeibare expressie zijn van het landschap – paisajes embotellados.

De 2021 is licht, heerlijk fruitig (denk vooral aan kers, aardbei, bes), soepel, zacht.

De Grote Hamersma over de 2021: “Natuurjoven. Slanke joven. Jubelende joven. Jeugdig en zorgeloos riojarood. Niet gehinderd door zwaarmoedig eiken. Niet tot het uiterste geperst. Dorst opwekkend. Lekker bessig, kekke zuren. Niet te rijpe pruim en niet te slome tannines. Houdt ’m ook dit jaar weer vief, jolig en levendig.” De wijn kreeg maar liefst een 9-.

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

garnacha, tempranillo

Lekker bij

aperitief, wit vlees, gekruide gerechten

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2022

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

biologisch-dynamisch, vegan

Alc. %
13.5
Prijs

9,95

Op voorraad

Aantal flessen
biologische wijn uit Rioja
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.