Punctum Viento Aliseo Tempranillo Petit Verdot

Dominio de Punctum verbouwt interessante druivenrassen: natuurlijk is er Tempranillo aangeplant (dit is tenslotte Spanje), maar er zijn ook minder verwachte rassen, die het verrassend goed doen in La Mancha’s continentale klimaat (“negen maanden winter, drie maanden hel”, zeggen de bewoners over hun klimaat). Zo staat er in de wijngaard Petit Verdot, een druivenras dat oorspronkelijk uit Bordeaux komt, maar daar een marginaal bestaan leidt. Het is een laat rijpend druivenras, dat in Bordeaux vaak niet goed of helemaal niet rijp wordt. In de warme zomers van La Mancha rijpt hij echter uitstekend. De Petit Verdot wordt er eind september, begin oktober geoogst, in de koelte van de nacht.

Veel bessenfruit (zwarte bes) in de neus. Vol en stevig, fijne structuur, milde tannines, lange, fruitige afdronk.

Nicolaas Klei in “De lekkerste omfietswijnen 2019” over een eerdere jaargang: “…de modieuze petit verdot wordt nog al eens te onpas gebruikt. Hier echter voegen z’n serieuze aard en ernstige tannines echt wat toe. De vrolijk fruitige tempranillo krijgt er de diepgang door die veel van z’n soortgenootjes in deze prijsklasse missen.”

DGH: “Donker, duwend, ongepolijst en druistig. Zwart fruit, klein zoetje, dropje, laurierzweem en opgewekt sap.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

tempranillo, petit verdot

Lekker bij

harde kazen, pasta, rood vlees

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2021

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

biologisch-dynamisch, vegan

Alc. %
13.5
Prijs

8,90

Op voorraad

Aantal flessen
biodynamische wijn
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.