Roc et Lune Saint Saturnin

Eind 2010 krijgt wijnboerin Mireille Bertrand van oma van man André wat wijngaarden (en een echte Mas) in de ‘cru’ Saint-Saturnin (Terasses du Larzac, bij Montpeyroux). De bodem bestaat uit klei/zand met kiezelstenen en kalk, en her en der ook een flinter leisteen. Het is een van de warmste en meest windstille plekjes van de hele Languedoc. De nachten zijn relatief koel, want de Cevennen zijn niet ver weg. Mireille noemt deze wijn Roc & Lune, verwijzend naar de vele kiezelstenen in de wijngaard en het werken volgens de biologisch-dynamische maankalender.

Hamersma in DGH2018 over de 2015: “… van meer dan 125 jaar oude stokken. Biodynamisch bejegend bovendien. Hun sap gekoesterd in een unieke souterraine cuve uit 1500. En daarvan loopt bij antiquairs het water weer in de mond. De wijnliefhebber houdt het op wijn. Frambozenfrisheid, kersenkrokant, treuzelende tijm en mokka achter de komma. Steen en maan komen saam.”

Nicolaas Klei in De Lekkerste Omfietswijnen 2020 over de 2016: “Vol en zacht, geurend als een welopgevoede teddybeer, met in de smaak veel vrolijke rood fruit en huppelende zuren.”

Wijnland
Druivenras

75% carignan, 15% syrah, 10% grenache

Lekker bij

vele vleesgerechten, geitenkaas, barbecue

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2018

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

biologisch-dynamisch, vegan

Alc. %
14.5
Prijs

9,50

Op voorraad

Aantal flessen
rode biologisch-dynamische wijn
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.