Salvaje No Sulfites Added Syrah Roussanne

In het deel van Casablanca Valley waar de wijngaard zich bevindt, zorgt de Humboldt stroom, die langs de kust van Chili voert, voor een verkoelend effect. Dit helpt de druiven om langzaam en gelijkmatig te rijpen. De oogst gebeurt met de hand, de druiven worden in kleine kistjes naar de wijnkelder gebracht en bij aankomst onmiddellijk gekoeld. Een zorgvuldige vinificatie volgt, waar zuurstof een grote afwezige is (want boosdoener, zeker als er zonder sulfiet wordt gewerkt).

Naast rijp zwart fruit kom je abrikoos en rijpe mango tegen, en hints van peper en nootmuskaat. Rijk, vol, fijne tannines. Interessant detail: het witte druivenras roussanne is aan de syrah toegevoegd.

DGH2018 over een eerdere jaargang: “NSA. No Sulphur Added. Mag zwavelloos door het leven. Gelukkig niet smakeloos. En geurloos al zeker niet. Gezonde mest in het zonnetje. En een leuke combi uit het druivencircuit: syrah met roussanne. Dat duo tref je niet veel. Maar is aan te bevelen. Donkergetint en zacht. Chocolatechipcookie. Het bittere en het zoete. Spatje bramenlikeur en tannines afkomstig van de Zijderoute.”

Wijnland
Druivenras

93% syrah en 7% roussanne

Lekker bij

stoofschotels, gegrilde groentes

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2022

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

vegan

Alc. %
13
Prijs

14,75

Op voorraad

Aantal flessen
wijn zonder toegevoegd sulfiet
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.