Tête de Cuvée du Château La Grolet

Stevige wijn. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 55 jaar, die kwalitatief zeer mooi fruit voortbrengen. Houtgelagerd in nieuw eiken gedurende een jaar. Daarna volgt een strenge selectie, want alleen het allerbeste wordt gebruikt voor deze cuvée. De wijn heeft heerlijke aroma’s van zwart fruit, blonde tabak, cacao.

De Grote Hamersma over een eerdere jaargang: “‘Tête de Cuvée’, of wel het neusje van de zalm. Klopt. Hoewel hier een gepeperde steak beter bij past. Beter nog: een portobello met pepersaus. Vinden onze vrienden van La Grolet misschien ook wel; houden rekening met het milieu – produceren sinds 2000 volledig bio-dynamisch. Geeft dynamiek aan de wijn. Merlot (plus een beetje cabernet sauvignon en malbec) met werkelijk explosief rood en zwart fruit. Bramenbommetje. Energiek, puur en onbesuisd. Verleidelijk jeugdig, al beginnen de tanninen zich langzaam wat minder prominent op te stellen. Bon Bourg.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

merlot, malbec, cabernet sauvigon

Lekker bij

steak met pepersaus, gebraden lamsbout, wild

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2019

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

NB

biologisch-dynamisch, vegan

Alc. %
14.5
Prijs

27,95

Op voorraad

Aantal flessen
biodynamische Bordeaux
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.