Tre Pini Primitivo Piscina delle Monache

Uit de hak van de Italiaanse laars. Van het wijnhuis Tre Pini dat op zo’n 30 km van Bari ligt, middenin het natuurgebied Alta Murgia National Park. Het domein beslaat ongeveer 12 hectare en omvat wijngaarden en olijfbomen. Tre Pini is al generaties lang in handen van dezelfde familie. Op dit moment staat Rocco aan het roer, samen met zijn vrouw Giovanna. Verkochten ze vroeger de wijn aan andere wijnhuizen, sinds 2011 maken ze zelf hun wijn. De wijngaarden liggen in het wijngebied Gioia del Colle DOC, op een hoogte van zo’n 320 meter. Door het verschil tussen dag- en nachttemperatuur rijpen de druiven langzaam en rustig. Dit zorgt voor verfijnde aroma’s en aangename zuren.

De wijn is perfect in balans. Geurt naar koffie, cacao en zwarte kers. Met rijpe tannines, medium van body, fruit, lange afdronk. Heeft 12 maanden houtlagering ondergaan.

Hamersma over deze wijn: … primitivo die ook met dit nieuwe oogstjaar weer behoorlijk wat gewicht in de fruitschaal legt. Pruimen, cassis, zwarte kersen, bessen. We doen er nog een snufje specerij bij, pepernootjeszoet en wat vanille… We bespeuren iets meer fijne zuren die ‘m een net iets hogere doordrinkfactor geven. Ondanks de naam ‘piscina’ zouden we er overigens nog steeds niet mee naast het zwembad gaan zitten maar in de buurt van een barbecue waar nadrukkelijke vleesschotels zich voor de grillruit verdringen.”

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

primitivo

Lekker bij

wildgerechten, stoofpot, oude kazen

Extra informatie

Wijnhuis

Waardering

DGH: 8,5

Jaargang

2020

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %
16
Prijs

15,95

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.