Tre Pini Primitivo Piscina delle Monache

Uit de hak van de Italiaanse laars. Van het wijnhuis Tre Pini dat op zo’n 30 km van Bari ligt, middenin het natuurgebied Alta Murgia National Park. Het domein beslaat ongeveer 12 hectare en omvat wijngaarden en olijfbomen. Tre Pini is al generaties lang in handen van dezelfde familie. Op dit moment staat Rocco aan het roer, samen met zijn vrouw Giovanna. Verkochten ze vroeger de wijn aan andere wijnhuizen, sinds 2011 maken ze zelf hun wijn. De wijngaarden liggen in het wijngebied Gioia del Colle DOC, op een hoogte van zo’n 320 meter. Door het verschil tussen dag- en nachttemperatuur rijpen de druiven langzaam en rustig. Dit zorgt voor verfijnde aroma’s en aangename zuren.

De wijn geurt naar koffie, cacao en zwarte kers. Met rijpe tannines, fijne zuren, medium van body, fruit, lange afdronk. Heeft 12 maanden houtlagering ondergaan.

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

primitivo

Lekker bij

wildgerechten, stoofpot, oude kazen

Extra informatie

Wijnhuis

Jaargang

2021

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %
16
Prijs

16,95

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.