Tre Pini Primitivo Trullo di Carnevale

Rated 4 out of 5
1 review(s)

Uit de hak van de Italiaanse laars. Van het wijnhuis Tre Pini dat op zo’n 25 km van Bari ligt, middenin het natuurgebied Alta Murgia National Park. Het domein beslaat ongeveer 30 hectare en omvat wijngaarden, olijfbomen en akkers vol groenten. Op de boerderij wordt olijfolie, honing, jam en allerlei melkproducten gemaakt, en sinds 2011 ook wijn.

Deze wijn, van 100% primitivo, heeft de geur van rijpe kers en zwarte moerbei. In de smaak kruiden en gedroogd fruit, met rinse kers in de afdronk. Met aangename zuren en zachte tannines.

De Grote Hamersma: “In dit geval zorgt het carnaval voor de verspreiding van een wijnvirus uit Puglia. De primitivo-variant brengt ons stevig, vlezig, mooi gevuld rood. Dik, sappig en rijp rood fruit, zonnig pruimenwerk, goede specerij en tannines zonder uitsteeksel. ”

T/m 10 oktober extra voordelig geprijsd!

Wijnland
Wijnstreek
Druivenras

primitivo

Lekker bij

vele vlees- en pastagerechten

Extra informatie

Waardering

DGH: 8,5

Wijnhuis

Jaargang

2018

Afsluiting

kurk

Inhoud

750ml

Alc. %
15
Prijs

9,95

Op voorraad

Aantal flessen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter

Reviews

Fijne verrassing

Rated 4 out of 5
Nanda
21-02-2021

Gisterenavond proefden wij deze wijn als onderdeel van ons net gearriveerde proefpakket-abonnement. De wijnen die we via dit abonnement van Eveline krijgen, zijn zonder uitzondering lekker. Maar deze geurige, mooie donkerrode wijn viel extra in de smaak. Ik ga nú een doosje bestellen. Santé!

Schrijf een review

Vul hieronder je beoordeling in. Om de reacties betrouwbaar te houden, verzoeken we je om hier je naam en een geldig e-mailadres in te vullen. Zonder geldig e-mailadres kunnen wij je beoordeling helaas niet plaatsen. Vanzelfsprekend komt jouw e-mailadres niet op de site te staan en zal deze niet aan derden worden verstrekt.